scha cha strawberry diary !

scha cha strawberry diary !

Sunday, 24 June 2012

hari paling syokk

23 jun , ckula ak buat rombongan ke putrajaya , 6.oo pagi ak ke kerling tunggu bas , ak n wawa dpat tmpat duduk kt blakang ckali , ahaa biase lh ken couple2 semua duduk belakang , ak duduk dgn mamat , wawa n udy , meyna n adek (acap) , eiyra n alep , memunx sweet lh , dlm perjalanan bas kami memunx riuh , maklum lh ad hud , azim , ayiep n bdak2 mpv form 5 , sampai kt putrajaya , kamie naik ferry , ak , mamat , wawa n udy naik kt atas , rase tenang jewp . sweet klaw kpel2 naek kt atas sbb angin nye nyaman , permandangan indah . sweet gile rh , rugy klaw ta pegi , tapi yg tk menahan nye panas terik rh , perh rase terbakar muke , ehee , ap lgy dh sampai atas ken snap pic lha , wt kenangan . lepas ke putrajaya , kamie pergi taman botani . bak kata ayiep taman botania , haha wt lawak je lh dy nie , em taman botani ek ?? ta best sangad lh , ad pokok2 bunga jewp , ak , wawa , meyna ge separuh jalan je , then kiteoanx ge ky bas , sementara menunggu budak2 lain jalan2 , kami pun membuta dlam bas ngan dak2 couple , ta lame too bas pun bergerak ke wet world , wet world nie tempat mandy tpy na masok kne bayar 2o inggit lha , ahaa terpaksa ~ ,  kamie masok tuka baju , then cikgu ta bge bukak tudunx , ahaa mcm ta knal je wasya meyra ken , kiteoanx ap lagy , bukak tudunx lha ahaa nakal nye kamie , then bdak2 semua ge mandy ngn kpel2 dioanx , ak nie dgn ??? , ak dgn member baek ak lha -> mamat , ehee , sampai je dekat air twu2 lh ken ak nie jenis takot air , ta reti berenang , eh bdak2 nie menakotken ak pulak , tpy tape ad mamat yg jge ak , kt wet world ad gelongsor air , ak takot na turun , ak duduk je kt atas too , tetibe adek (acap) ge tolak nye ak ,  ak pe lgy , ak tarik lh mamat cekali , ahaa syokk men air , dekat sane kamie mandi puas , then kamie maen sape yg pling lme menye lam , ahaa opcoz lh ak ta men , hehe , then duduk dlm air , ahaa untung lh spe biase ngn air , ak nie lemah dgn air , baru duduk paras dada , dh sesak nafas , haha , then bdak2 kpel semua dgn pasangan dioanx naek gelongsor air , tetibe mamat ajak ak naek , ahaa , jgn arap r ken , then dy paksa2 , ak pun pegi lh , sbelom naek mcm2 ak ckp (mamat , ckp at mak n ayah ak , ak syg dioanx ) haha mamat pun layan je kerenah ak yg mcm2 bdak2 nie , time naek gelongsor air too mnyeramkan r terowong dy gelap , then perhhh dy pusing habis , seram ~ tpy syokk , masih dkt kolam mandy too lgy kamie men simbah2 air , then mamat angkat ak kt air , cm shial lh ak dh cuak dh , haha memunx gile2 r time too , then kamie jalan2 kt air too , ak n mamat date dua oanx , kamie ge kt tmpat yg gelongsor too , ta perasan pulak time too ad farid , dini , dybah , bieyla n spe ntah lgy cowunx too , ak n mamat pun lepak lh c2 , then mamat na ajar ak berenang tpy ak ta na , tkot lemas haha , setengah jam cm too kamie pun naek atas mandy kt atas , rupe2 nye wawa , meyna , eiyra cari kamie , haha , dh puas mandy kamie pun tuka baju , then lpak2 at taman , pas too nek bas ge ict shah alam , smpai kt ict kamie pun berdate2 ngn pasangan sndiri , then ak , mamat , wawa n udy nek bnde ap ntah bulat berpusing2 , tinggi pulakk , boley pulakk mamat wt seram kt atas too , ish nakal betol , bile dh penat berjalan kamie pun naek bas , then cikgu ckp girls n boy asing satoo tmpat , mula2 je kamie dgr , lpas too kamie dduk ngn pasangan kamie balik , lpas penat bergelak ketawa kamie pun tido , memunx sweet lh ken kpel2 tido , yg si hud nye ta abez2 mengacaw haha , 23 jun 2o12 hari paling syook  dan terbaek . :')

Sunday, 1 April 2012

maaf ken ak

aiman ! ku sangka bahagia ternyata hanya lha derita . kdang2 ak terpikir . knapa Allah menemuken ak dan diri kau jika hnya hati ak terus disakiti . Aiman ! ak dilahirken di dunia mmnpunyai hati dan perasaan dan ak bkn lha boneka permainan kaw sperti mne kaw melayani pompuan2 simpanan kaw . ak mngenali diri kaw sbagai seorang kaki pompuan . dan sbagai seorg yg bnyk masalah . dan ak terima kaw dalam hidup ak kerana ak nak mngubah hidup kaw aiman ! tpy hnya lha sia2 ! prkara yg ak suruh hnya lha SOLAT . bnde yg wajib kaw tk boley lakukan . klaw kaw ubah idop kaw ke arah kebaikan . ak tdk dpt ap2 ak hnya brsyukur . dan jika mmng kaw berubah untk kebaikan . ak prcaya mak , ayah n family kaw akn bahagia aiman . dan kaw juga mngenali diri ak sbagai seorg playgirlz di kkb ! ya ak mngaku mmng ak playgirlz tpy brsbb n itu semua dlu . tade gne pun ak maen ken perasaan lelaki ken ? ak berubah dan ak mendekati Allah sejak ak kenal diri kaw . ak tk twu sbb ap . tpy ak brsyukur sbb diberi peluang untk mndekati Allah slagi ak masih hidop . dan ak berhrap dn brdoa kaw akn berubah . dan maaf kan ak aiman . ak tak akn mcm dlu lgy sbb . time hari too ak dh mule na percaya , setia , jujur dekat kaw . tpy bile ak dgr pasal MOK too ak pasrah . ak berhenti berharap dkat kaw . dan ak tidak mahu setia lagi karna tdk mahu hati aku hancur lagy ! dan jgn salah ken ak jadi mcm nie sbb nie salah kaw aiman . ak harap kaw paham .

Saturday, 24 March 2012

bersyukur

kenapa aku nampak nekad ? kenapa aku sudah tak kesah ? kenapa aku macam fed up ? sebab aku tak sayang ke ? bukan ! aku macam tu sebab aku rase tidak berbaloi menangis, mengeluh, merayu dan bersedih seumur hidup untuk seorang insan yg entah bila akan menghargai cinta aku . perlu ke aku menghabiskan seumur idup merayu dye kembali ? Allah jadikan aku macam tu ke ? tidak ! Allah jadikan aku untuk bersyukur setiap nikmat yg diberi- Nya .

awak !

memang saya dah kuat pun . saya rasa saya dah boleh teruskan hidup dengan hepi tanpa memikirkan awak . saya dah boleh trima awak dengan orang lain walaupun belum sepenuhnya . saya sudah mula maafkan awak . tapi, kadang kadang, datang juga hari yang saya asyik terfikir kan awak, terlalu rindu kan awak , dan hati jadi sakit terfikir fikir kenapa awak sampai hati buat hati sy begini . bila hari macam tu datang, memang saya rasa selemah lemahnya . tp, sy percaya, esok masih ada dan esok adalah hari yang baru . dan, dengan setiap hari yg saya lemah tu, sy akan jadi lebih kuat , sehingga satu hari nanti, hati sy akan kuat sepenuhnya untuk hidup tanpa bayangan awak :)

Saturday, 10 March 2012

eh sial rh !

err ! sakai ! ko pk ak nie ape ha ? ! barang pakai buang ka ? bodoh ! klaw ta reti kpel ta payah kpel rh ! len kly soh family kaw ajar mcm mne na jge hati dan perasaan seseorg ! n jgn na tunjuk diri too gangster sangad r ! sedar siked diri kaw too sape ! jgn na menghanjing je lebih ! now ak dh lupeken kaw ! ak ta amek keysah ko na wt ape ! ko na wt kje lme kaw yg isap gam . curi barang . arak . kaki pompuan or wt evr ko na wt ! ko wt lha ! AKU TAK AKAN AMEK KEYSAH PASAL KAW ! chaw !

Thursday, 8 March 2012

di laman muka buku

ISTILAH INTERNET ♥ LOL-Laughs Out Loud/Lots Of Love (Lawak oi lawak) ♥ OMG-Oh My God (Opocot mak gua) ♥ OIC-Oh I See (Oh ia camtu) ♥ HTH-Hope That/This Help (Harap tiada halangan) ♥ IMO-In My Opinion ( Ikut minda orang) ♥ IAC-In Any Case (Ini apa case(kes)) ♥ AFAIR-As Far As I Know (Aku faham aku ini ketahuan) ♥ ASAP-As Soon As Possible (Asal secepat atau pantas) ♥ BTW-By The Way (Bergerak tanpa waswas) ♥ OTW-On The Way (Okey tepat waktunya) ♥ TY-Thank You (Trimas yaw~) ♥ TYVM-Thank You Very Much (Trimas yang versi mendalam)

Friday, 3 February 2012

Ku Merayu




Andainya dikau pergi
Siapa yang kan menyayangi diriku ini
Cubalah untuk mengerti
Kiranya kau lebih bahagia
Seandainya aku tiada
Ku redhai permintaan hati

Kini baru ku sedari
Diri ini tak diperlukan lagi
Mungkinkah salah ku atau kau masih ragu
Dahulu kau sering mengisi hari ku dgn senyuman mu
Tetapi mengapa semuanya kan berakhir

Disini ku takkan henti merayu
Agar kau takkan pergi tinggalkan ku
Ku relai menantimu sampai mati
Ku berdoa agar kau percaya
Sesungguhnya hanya kau yang ku cinta
Dapatkah kau rasa meskipun kecewa

Kemaafan ku pinta
Ku berharap kita kembali bersama
Walaupun sekadar teman biasa..

Ku menanti kembalilah kasih
Kasih...

Wednesday, 18 January 2012

ku pasti kau kan kembali

sumpah ak rndu kaw gile2 wlaupon ak da bnyak saked ken aty kaw tpy hati ttap syg ! ak ngaku ak na terima kaw balekk tpy ak ta boley ! ak ta na saked ken aty kaw ag ! ak syg kaw gile2 ! law boley ak na ktew mcm dlu !

Sunday, 15 January 2012

melupakanmu

terlalu sukar untuk melupakkan seseorang yang pernah dicintai ! tambahan pula kalaw cinta itu cinta pertama dan melupakan kenangan2 saat bersama itu amat lha perit ! namun itulah yg harus dilakukan ! tak guna menagih  kasih dari mereka yang tak sudi dan tak tahu menilai kasih kita ! buktikan padanya . kita juga mampu hidup tanpanya disisi ! kita ada hak untuk hidop bahagia !

Sunday, 8 January 2012

saat terakhir !

awk !
awk ingat lagi tak masa kita baru kenal dulu . awk selalu ucap i love u . awk selalu berangan kononnya awk charly ST12 too . awk suke sangad nyanyi lagu saat terakhir ! saya selalu mara awk nyanyi lagu too . tapi awk jawab " satu jam sja kutelah bisa cintai kamu di hatiku namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup . satu jam sja kutelah bisa sayangi kamu...di hatiku namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup . ! " TAPI too semua DULU ! SEKARANG awk dah ada orang lain mmng betul2 1jam awk jatuh cinta ! tapi 1jam lepas too awk lupe ken saya awk jatuh cinta ngan org len ! KEJAM BETUL ! !

Saturday, 7 January 2012

terluka di hati

       
kaw tnye ak knape ak wt kaw mcm too ? !! spatotnye ak yg tnye knape kaw wt ak cm nie ! knape kaw ta jujur sebelom kaw kapel ngan ak ! knape perlu org laen yg bgetwu ak ! knape DYE yg bgetwu ak KENAPA ! perlu ke kaw ungkit cerita lame ? perlu ke kaw ungkit bnde yg mnyakit ken ! PERLU KE ? . . klaw kaw na ungkit bnde laen ak tak keysah sangad ! tpy kaw ungkit bnde yg ak sndiri ta boley terima knyataan bnde yg mmbuat ken air mata ak menitis ! dan yg org laen mngkin ta ken terima ! bnde too yg kaw ungkit ! dan klaw kaw masih teringat wktu too ! ko boley pergi dari idop ak dan kembali dkat budak too ! ak tawu ak bukan yg pertama untuk segala2 nye ! tpy ak da buat sebaik mungkin untuk terima kaw seadanya ! TAPI semalam kaw dh musnah ken kpercayaan ak kt kaw ! kaw dh musnah ken syg , cinta , kesetiaan . jujur ak kt kaw ! kaw sndiri yg musnah ken semua too ! perkara yg ak nak ckap smalam (ak na setia ! ak na jujur ! ak na lupe ken ex2 ak ! ak na ubah idop ak ! ak na syg kaw spenoh hati ! dan ak ta na melawan kata2 kaw ! ak ta na saked ken aty ak dan aty kaw ! dan bnyk lagi ak na ckp ) syg kaw spenoh hati ? hm ta mungkin selepas kaw ungkit bnde yg mnyakit ken ! kaw yg hancur segala2 nye ! jgn salah ken ak ! mkn mase untuk ak terima semua nie ! cbe klaw kaw ta ungkit ! bnde nie ta ken terjadi dan ak berubah sprti yg kaw na ! tpy da ta ken berubah ! untuk ak lpe ken segala2 nye berbulan2 ! bkn snang na lupe ken bnde yg2 betol2 da mnyakit ken hati ktew ! so pk2 lha ap yg terbaek untuk kaw ! maaf gnggu idop kaw yg bhagia dlu ! salam !